به گزارش خبرگزاری حوزه، آیت الله محمد یزدی، امروز در نخستین هم اندیشی «وقف و حوزه های علمیه» که صبح امروز در مجتمع یاوران حضرت مهدی(عج) قم برگزار شد، بر اهمیت توجه به نیت واقفان تأکید کرد.
عضو خبرگان رهبری با ابراز امیدواری از فعالیتهای گسترده سازمان اوقاف و امور خیریه در احیای موقوفات، اظهار داشت: پیش از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، موقوفهخواری رواج داشت و حیف و میلهای زیادی در این عرصه انجام میگرفت که با پیروزی انقلاب، در اجرای موقوفات با نیت واقفان کارهای زیادی انجام شده است.
دبیر شورای عالی حوزه های علمیه، پیروزی انقلاب را گامی بلند در اجرا و حفظ ارزشهای اسلامی از جمله فرهنگ وقف برشمرد و گفت: در سال های اخیر کارهای ارزشمندی در این زمینه صورت گرفته و توجه زیادی به بحث های سخت افزاری و نرم افزاری به منظور احیای موقوفات شده است.
وی، تشکیل شوراهای مدیریت استانی حوزه های علمیه را اقدام مثبتی در پیشبرد برنامه های حوزه و ایجاد تحول در حوزه معرفی کرد و بیان داشت: مدیریتهای استانی ظرفیت بزرگی در سراسر کشور است که تعامل مدیران حوزههای علمیه با مسئولان اداره اوقاف و امور خیریه استان میتواند نقش زیادی در اجرای تعالیم و ارزشهای دینی داشته باشد.
رییس جامعه مدرسین حوزه افزود: بخشی از موقوفات به مدارس علمیه و طلاب علوم دینی اختصاص دارد که در اداره زندگی طلاب و تحصیل آنها، میتواند تأثیر بسزایی داشته باشد.
وی، ساماندهی این موقوفات را ضروری دانسته و اذعان داشت: پراکندگی موقوفات در مناطق مختلف کشور متفاوت است، به این معنی که برخی از استانها دارای املاک وقفی زیادی هستند، در حالی که بعضی استانها از این مسئله محروم بوده و استان های دیگری نیز در حد میانی قرار دارد؛ بنابراین مسئولان باید نسبت به این مسئله توجه خاصی داشته باشند.
* شهریه طلاب حتی برای زندگی متوسط کافی نیست
رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، با ضروری دانستن کمک به حوزههای علمیه، با بیان این که شهریههایی که به طلاب داده میشود، برای اداره یک زندگی متوسط نیز کافی نیست، ادامه داد: باید بدانیم که وابستگی حوزههای علمیه به دولت و نظام حاکم امری غیر صحیح است؛ البته در عین حال، باید رابطه محکمی میان حوزه علمیه و نظام وجود داشته باشد؛ زیرا به تعبیر مقام معظم رهبری، نظام اسلامی، مولود حوزههای علمیه است.
آیتالله یزدی با بیان این که اساتید و طلاب حوزه تنها بر حسب وظیفه در این عرصه حضور دارند و با مشکلات دست و پنجه نرم میکنند، گفت: کمکهای زیادی توسط دولت به دانشگاهها صورت می گیرد؛ به گونهای که اساتید دانشگاه حقوق های مکفی دریافت میکنند، اما این وضعیت در مورد اساتید حوزه دیده نمیشود.
* تاکید بر احیاء موقوفات حوزههای علمیه
وی، ارتباط مدیران سازمان اوقاف و امور خیریه و حوزههای علمیه را در راستای احیای موقوفات حوزه ضروری دانسته و اذعان داشت: توجه لازم به موقوفات در این زمینه باید با روابط دوستانه صورت گیرد، ضمن این که نباید برخوردهای طلب کارانه در این میان انجام شود.
دبیر شورای عالی حوزههای علمیه، با اشاره به مشکلات موجود در عرصه احیای موقوفات حوزوی ، بر حل این مشکلات از طریق قانون تأکید کرد و گفت: حضور تمام اعضا از جمله مسئولان دادگستری در کمیته موقوفات حوزوی میتواند نقش زیادی در حل مشکلات ایفا نماید.